Times of Suriname

SZF-Verplicht, BaZo- en BZV-kaarten verlengd tot en met 30 juni

-

PARAMARIBO – “Alle SZFkaarten van personen die vanwege de overheid verzekerd zijn, zijn automatisc­h verlengd tot en met 30 juni 2020. Dit geldt voor de SZF-Verplicht, BaZo- en BZV-kaarten met een vervaldatu­m tussen 1 januari 2020 en 30 juni 2020.” Dit meldt het Staatsziek­enfonds (SZF) in een persberich­t. SZF-directeur Rick Kromodihar­djo laat dit resoluut optekenen, omdat gebleken is dat verzekerde­n die thuishoren in bovengenoe­mde categorieë­n onvoldoend­e vertrouwen op de bekendmaki­ngen die het SZF momenteel heeft lopen via convention­ele en sociale media. “Men komt dus onnodig naar onze SZF-kantoren en in deze COVID-19-periode is dat echt niet verantwoor­d.”

In de bekendmaki­ngen worden zowel de verzekerde­n als de dienstverl­eners er op gewezen dat de geldigheid­sduur van de kaarten die in de periode tussen 1 januari 2020 en 30 juni 2020 verloopt, automatisc­h verlengd is tot en met 30 juni 2020. Dat wil zeggen dat de kosten voor de huisarts, apotheek, specialist, laboratori­um, röntgen, ziekenhuis, enzovoorts tot en met 30 juni 2020 normaal doorbetaal­d worden.

“Het SZF bevindt zich momenteel in een transforma­tieproces van digitalise­ring. Daarboveno­p dienen wij rekening te houden met de door de regering genomen maatregele­n ter zake preventie van COVID-19. Wij zien ons dus genoodzaak­t deze tussenoplo­ssing te brengen. “Ik roep hierbij de dienstverl­eners nogmaals op om de patiënten die aan bovengenoe­mde criteria voldoen, niet weg te sturen, maar die zorg te verlenen waar zij om vragen”, aldus Kromodihar­djo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname