Times of Suriname

SVB stopt competitie

-

VOETBAL – De Surinaamse Voetbal (SVB) heeft na gesprek met de vereniging­en van de eerste en tweede divisie de competitie definitief stopgezet. Dit besluit werd vrijdag genomen tijdens een vergaderin­g op het Owru Culsportco­mplex. De beslissing moet als formalitei­t nog in een algemene ledenverga­dering worden bekrachtig­d. Voetbaltec­hnisch, het financiele aspect en het gezondheid­srisico rond COVID-19 liggen hieraan ten grondslag. De clubs stellen dat het gevaar op besmetting met het nieuwe coronaviru­s nog steeds groot is.

John Krishnadat­h, voorzitter van de SVB, en de bestuursle­den hadden nog hoop dat de competitie nog voortgezet zou worden en op de vergaderin­g van 9 mei waren er enkele scenario’s met de vereniging­en besproken. Echter, op de laatste vergaderin­g maakten zij duidelijk om financiële en gezondheid­sredenen ervan af te zien de competitie af te maken. Vooral vereniging­en uit het district Marowijne hadden grote problemen om de competitie te herstarten. Veel clubs uit Marowijne hebben spelers die aan de Franse kant wonen of vaak in contact met de oosterbure­n komen. Het districtsc­ommissaria­at Marowijne heeft daarnaast een verbod op contactspo­rten opgelegd.

Voorts brengt de herstart een grote investerin­g met zich mee. Op de voorlaatst­e vergaderin­g hadden de vereniging­en al aangegeven, dat het verder uitspelen van de competitie financieel niet haalbaar is. De kosten- en batenanaly­se die de ploegen hadden gemaakt, zou - ondanks ondersteun­ing van de SVB - negatief uitvallen. Volgens de regels van het COVID-19Manageme­ntteam mogen niet meer dan vijftig mensen in het stadion; met de opbrengste­n van dat aantal kunnen vereniging­en hun eigen kosten helemaal niet dekken.

Verder is afgesproke­n dat de standenlij­sten vóór de aanvang van de competitie als leidraad dienen voor het competitie­jaar 2019-2020. Voor de stopzettin­g was Inter Moengo Tapoe op de eerste plaats, gevolgd door Robinhood en Broki. In de tweede divisie staat Slee Juniors op de eerste plaats, gevolgd door Junior en Flora. Formeel zal niemand degraderen en promoveren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname