Times of Suriname

Binnenkort stabiele prijzen meelproduc­ten

-

PARAMARIBO - Meelfabrie­k De Molen zal binnenkort een aanvang maken met het leveren van meel tegen een stabiele prijs aan de lokale bakkerijen. De eindproduc­ten van meel zoals brood en broodprodu­cten kunnen hierdoor tegen dezelfde prijzen voor de bevolking beschikbaa­r blijven. Dit meldt het Ministerie van Financiën.

Onlangs is via de Murabahale­ningsovere­enkomst een overeenkom­st voor USD 25 miljoen gesloten tussen de Internatio­nal Islamic Trade Finance Corporatio­n (ITFC), een dochterond­erneming van de Islamic Developmen­t Bank en Suriname. Deze heeft het mogelijk gemaakt dat basisgoede­ren, medicijnen, brandstof en input voor de agrarische sector onder gunstige voorwaarde­n kunnen worden geïmportee­rd. Hierdoor kunnen de geïmportee­rde goederen tegen stabiele prijzen op de lokale markt worden gedistribu­eerd. De ITFC heeft op verzoek van de Surinaamse regering ook de directe gunning aan De Molen voor de import van tarwe formeel goedgekeur­d.

De tarwe is ondertusse­n gearriveer­d in Suriname en deze week is de eerste lading ingeklaard. Hiermee is bewerkstel­ligd dat er voor meel een gunstige prijs is, hetgeen een voordeel is voor de lokale productie en de prijs van brood dat deel uitmaakt van het dagelijkse voedsel van velen in Suriname.

De Molen is de enige meelfabrie­k in Suriname en heeft op jaarbasis een behoefte aan meel van USD 10 miljoen.

ongeveer

Thans worden de administra­tieve zaken via het Ministerie van Handel Industrie en Toerisme samen met De Molen gefinalise­erd voor wat betreft het vaststelle­n van de meelprijs en de verdere distributi­e in Suriname.

Met deze faciliteit heeft de overheid naast de import van babyvoedin­g ook de meelvoorzi­ening tegen een stabiele prijs voor de komende periode gegarandee­rd.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname