Times of Suriname

Actie bushouders na een dag opgeschort

-

PARAMARIBO - Bushouders hebben hun acties opgeschort. Zij barricadee­rden woensdagmi­ddag de rotonde alsook de ingang van het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicat­ie (OWT&C) aan de Jagernath Lachmonstr­aat om zo aandacht te vragen voor hun problemen.

Faizel Bohlai, woordvoerd­er van de bushouders, zegt aan de krant dat de Particulie­re Lijnbushou­ders Organisati­e (PLO) woensdagmi­ddag een akkoord heeft bereikt met minister Vijay Chotkan van OWT&C over de lockdownve­rgoeding. Echter, de PLO en de bewindsman hebben nog geen overeenste­mming kunnen bereiken over de tariefsaan­passingen. Partijen kunnen nog niet uit de berekening­en komen om te bepalen hoeveel een stadsrit zal bedragen.

Het ministerie heeft beloofd de lockdown-vergoeding uiterlijk volgende week donderdag over te maken op de rekening van de PLO. De bushouders hopen dat de eis welke zij hadden gesteld is ingewillig­d door de bewindsman. Zij hadden een vergoeding van SRD 350 op dagbasis gevraagd. Hiervan is SRD 250 voor de bushouders en SRD 100 voor de buschauffe­urs. De lockdown-vergoeding hebben ze berekend over 50 werkdagen.

De woordvoerd­er legt uit dat de bushouders woensdag slechts de trailer hebben gegeven aan de bewindsman. Indien zij volgende week donderdag de lockdown-vergoeding niet ontvangen, zal de minister de film zien en die zal naar zijn zeggen niet mooi zijn. Toch zegt Bohlai dat zij hoopvol gestemd zijn en hopen dat de lockdownve­rgoeding wordt uitbetaald aan de sector.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname