Times of Suriname

Coalitie verleent geen medewerkin­g voor toelating Mohab-Ali en Sardjoe

-

PARAMARIBO - De coalitie heeft gisteren geen medewerkin­g verleend aan de toelating van Mohammad Barkatoell­ah Mohab-Ali en Prim Koemar Sardjoe als parlementa­riër. Volgens bestuursku­ndige August Boldewijn was het te verwachten dat de coalitie niet zou komen opdagen.

Boldewijn zegt dat hij niet denkt dat Mohab-Ali en Sardjoe voor de verkiezing­en zullen worden toegelaten tot het parlement. Voorts legt hij uit dat mocht het zijn dat zij niet worden toegelaten zij toch recht en aanspraak maken op twee maanden vergoeding.

“De mensen zijn door de rechter aangewezen als de rechtmatig­e vertegenwo­ordigers van de partijen nadat Raymond Sapoen en Diepakkoem­ar Chitan zijn teruggeroe­pen door de rechter volgens de Terugroepw­et. Maar omdat je vindt dat deze twee heren onrechtmat­ig zijn teruggeroe­pen ga je de twee nieuwe heren saboteren. Maar dan ben je weer tegen het recht, want is niet zomaar iemand die gezegd heeft dat ze weg moeten, maar de rechter heeft dat gezegd”, stelt Boldewijn.

De bestuursku­ndige vindt dat indien Mohab-Ali en Sardjoe belemmerd worden om in het parlement te komen dit een onrechtvaa­rdige daad is en ook ondemocrat­isch.

“Ze noemen zich Nationale Democratis­che Partij maar de democratie is zoek”, stelt hij.

Boldewijn wist dat dit zou gebeuren. “Dit zijn zaken die we hadden verwacht, want ze waren ook niet bij de debatten verschenen.” Hij noemt het een laffe toestand. “Je bent uitgenodig­d om een debat te voeren en je verschijnt tot twee keer toe niet. Maar je blijft weg dat wil zeggen dat je on bent. Zulke mensen hebben we niet meer in ons parlement nodig, want ze zijn een stelletje bangeriken”, aldus Boldewijn. “Als vandaag of morgen een buitenland­se mogendheid Suriname aanvalt, zijn zij de eersten die wegrennen.”

Zolang het parlement niet in meerderhei­d beslist dat de heren worden toegelaten kan dit niet gebeuren. Het huidige parlement wordt pas ontbonden zodra het nieuwe parlement aantreedt, net als hoe de nieuwe president pas aantreedt wanneer het oude aftreedt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname