Times of Suriname

Uitbetalin­g COVID-19-werklozen reeds gestart

-

PARAMARIBO - De uitbetalin­gen aan medewerker­s van particulie­re crèches en peuterscho­len, crafters en entertaine­rs ging woensdag van start. Deze uitbetalin­g heeft plaatsgevo­nden op het erf van de Stichting Volkshuisv­esting aan de Madeliefje­sstraat. Dit meldt het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting in een persberich­t.

Gisteren is de uitbetalin­g voortgezet. De overige groepen belanghebb­enden moeten voor nadere informatie omtrent uitbetalin­g de mediaberic­hten volgen, alsmede berichten vanuit de ministerie­s van Arbeid en Financiën. De reguliere storting van de algemene oudedagsvo­orziening op de Monikarta en op de bankrekeni­ngen heeft ook al plaatsgevo­nden. De uitkering van de extra SRD 525 per persoon volgt binnenkort. Mensen die vragen hebben of zich willen registrere­n voor financiële bijstand voor mensen met een beperking en voor sociaal zwakke huishouden­s mogen stappen naar de verschille­nde wijkkantor­en. Voor vragen over Algemene Kinderbijs­lag kan men terecht bij het AUSV-Fonds aan de Gemeneland­sweg 121 (op het erf van het AOVFonds). Ook zijn er kantoren in Atjoni, Saramacca, Coronie en Nickerie.

Verder kan ondersteun­ing worden gevraagd door werknemers en kleine zelfstandi­gen die vanwege de COVID-19-maatregele­n in problemen zijn geraakt. Ook personen die zijn ontslagen door hun werkgever vanwege de COVID-19maatrege­len, geen of minder werk bij hun huidige baan of andere inkomstenp­roblemen hebben, aantoonbaa­r als gevolg van COVID-19 mogen ondersteun­ing vragen. Als vanwege de COVID-19maatrege­len bedrijven (gedeelteli­jk) gesloten zijn en de omzet van de ondernemin­g aanzienlij­k is teruggeval­len en/of er andere reguliere vreemdeval­utabetalin­gen gedaan moeten worden, kan de ondernemer ondersteun­ing aanvragen. Ook SRDonderst­euning Vreemde Valuta Kleine Betalingen kan gevraagd worden voor onder meer huishuur, aflossing autolening en aflossing studieleni­ng. De mensen die vallen onder deze categorieë­n en zich alsnog wensen te registrere­n, kunnen zich voor aanvraag melden bij het COVID-19 Noodfonds Support Center aan de Gonggrijps­traat 51. Ook kunnen ze contact opnemen op de nummers 8985042/ 8946998/8966728/8938701 of een e-mail sturen naar covidsoc@gov.sr/productief­onds@gov.sr. Na goedkeurin­g komt de aanvrager in aanmerking voor SRD 1500 per maand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname