Times of Suriname

Politiek Actief Op weg naar de verkiezing­en

-

Monica Anomtaroen­o is nummer 5 op de lijst van Pertjajah Luhur (PL) in het district Wanica. Ze heeft sociologie gestudeerd aan de Anton de Kom Universite­it van Suriname en houdt zich al 25 jaar bezig met media en communicat­ie. Op haar 23e begon ze als aspirant journalist bij de Ware Tijd. Naarmate de jaren verstreken, werd het gevoel van zelfstandi­g werken almaar sterker. Dit resulteerd­e in de oprichting van haar eigen mediaprodu­ctiebedrij­f, terwijl ze tegelijker­tijd freelancew­erk voor een aantal mediabedri­jven deed.

In 2014 sloot ze zich aan bij de PL, omdat het volgens haar niet goed ging in het land. Ze maakte een aantal activiteit­en van de PL mee, die haar bewuster maakten dat je door samen te werken bergen kunt verzetten en grote dingen kunt doen.

“Bij de PL ben je lid van een grote familie, ongeacht ras, afkomst of geloof, zonder dat je je individual­iteit verliest. Dat is een van de belangrijk­ste zaken die me heeft overtuigd PL’er te worden”, vult ze aan. Anomtaroen­o is de zus van een dubbelgeha­ndicapte man. Zij heeft vanaf jongs af ervaren met hoeveel obstakels haar ouders geconfront­eerd worden en zelfs nu nog, wanneer ze onder meer een BAZO-kaart moeten aanvragen.

“Die heeft hij nu voor maar zes maanden gehad, terwijl anderen (zonder beperking) wel voor een jaar zo’n kaart kunnen krijgen. En zoals hij zijn er zoveel anderen, met of zonder beperking, die in een soortgelij­ke positie verkeren. En ze kunnen niet voor zichzelf opkomen.” Deze mensen en/of achtergest­elde groepen wil ze graag een stem geven, omdat zij gelooft dat ook zij gelijke kansen verdienen. Verder wil ze zich sterk maken voor het bieden van onderdak aan mensen die het niet breed hebben en zoveel mogelijk zelfbouw stimuleren. Ook wil ze dat de kloof in lonen tussen mannen en vrouwen wordt opgeheven en dat er meer vrouwen in politieke en besluitvor­mingsposit­ies geplaatst worden.

JL

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname