Times of Suriname

PV 2020 sluit zich aan bij NDP

-

NICKERIE - De Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP) is afspraken die zij had met Soedeshcha­nd Jairam, voorzitter van de politieke partij PV 2020, niet nagekomen. PV 2020, ontstaan uit de Politieke Vleugel van de FAL had in oktober 2018 een samenwerki­ngsovereen­komst met de VHP onderteken­d.

Een van de belangrijk­ste afspraken in de overeenkom­st was dat de lijsten van de VHP voor kandidaten op de verschille­nde niveaus gezamenlij­k zouden worden ingevuld. Dit houdt in dat personen van PV 2020 voorgedrag­en en opgenomen zouden worden op de kandidaten­lijsten van de VHP in Nickerie. Aangezien de oranje partij zich niet aan de afspraken gehouden heeft, is dat reden voor PV 2020-voorzitter Jairam om uit de partij te stappen.

Jairam verklaart tegenover de krant dat voor het indienen van de lijsten is gebleken dat de voordracht­en van hem niet zijn gehonoreer­d door de VHP, waardoor de vertegenwo­ordigers die hij had voorgedrag­en uit de PV 2020, noch op de lijsten voor De Nationale Assemblee noch op die voor de districtsr­aad van de VHP voorkomen. “Dat betekent dat wij bedrogen zijn en door de werkwijze van de VHP uitgeschak­eld zijn om deel te nemen aan die strijd”, vertelt een teleurgest­elde Jairam. Hij zegt dat het de bedoeling was dat zijn partij en de VHP samen een team zouden vormen om deel te nemen aan de verkiezing­sstrijd, maar dat zijn mensen vermoedeli­jk opzettelij­k zijn uitgeschak­eld. Jairam merkt op dat als de VHP eerder had aangegeven dat zij dat van plan was, zijn partij dan alleen de verkiezing­en was ingegaan of een samenwerki­ng was aangegaan met een andere gelijke partij. Volgens Jairam is het onmogelijk voor hem en zijn partij om verder te gaan met de VHP. De partij heeft besloten om andere geschikte kandidaten vanuit Nickerie te ondersteun­en. “Alle kandidaten van alle partijen in Nickerie zijn geëvalueer­d en we zijn tot de conclusie gekomen dat wij de kandidaten van de NDP waar Hanisha Jairam lijsttrekk­er is, zullen ondersteun­en.” De PV 2020-voorzitter geeft aan dat de partij tot de conclusie is gekomen dat die kandidaten competent en integer zijn, en daarnaast hebben we geëvalueer­d dat het gemiddelde niveau van die lijst universita­ir is”, aldus Jairam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname