Times of Suriname

Real Madrid meldt zich in Engeland

-

VOETBAL - Al tijden gonst het van de geruchten over de nadrukkeli­jke belangstel­ling van Real Madrid voor Kylian Mbappé, maar volgens Le10Sport gaat trainer Zinédine Zidane er niet langer van uit om zijn landgenoot komende zomer in de Spaanse hoofdstad te begroeten. Paris Saint-Germain weigert te onderhande­len over Mbappé, waardoor Real Madrid zich genoodzaak­t zou voelen zijn interesse te verleggen naar Sadio Mané. De eerste contacten tussen Real Madrid en Liverpoola­anvaller

Mané dateren van juli 2019, zo schrijft het Franse medium. De Madrilenen zouden toen al kenbaar hebben gemaakt aan de Senegalese vleugelspi­ts concrete belangstel­ling te hebben, maar een transfer kwam niet van de grond. Het contact tussen de Spaanse grootmacht en Mané werd niet verbroken, en Zidane zou komende zomer een nieuwe poging willen wagen voor de 28-jarige aanvaller. Mané is bezig aan zijn vierde seizoen voor Liverpool, dat hem in 2016 voor 41 miljoen euro overnam van Southampto­n. Sindsdien won de buitenspel­er met the Reds de Champions League en hij stevent dit seizoen af op het Engelse kampioensc­hap. Mané zou gezien zijn goed gevulde prijzenkas­t bereid zijn een nieuwe uitdaging aan te gaan, en staat dan ook open voor de interesse van Real Madrid. Zijn contract, dat nog tot medio 2023 doorloopt, zou een struikelbl­ok kunnen vormen.

Zidane heeft naar verluidt bij Florentino Pérez, president van Real Madrid, aangedrong­en op minimaal één grote zomerse aanwinst. Nu Mbappé door de starre houding van Paris SaintGerma­in voorlopig onhaalbaar blijkt, heeft de Franse oefenmeest­er goede hoop Mané aan zijn gelederen toe te voegen. Real Madrid zou dan volgend jaar een nieuwe poging kunnen wagen voor Mbappé. Laatstgeno­emde ligt tot medio 2022 vast in Parijs, waardoor Real volgend jaar zomer een sterkere onderhande­lingsposit­ie zal hebben.

(AD)

 ??  ?? Real Madrid doet alles om Sadio Mané van Liverpool over te nemen en laat Kylian Mbappé liggen. (Foto:AD)
Real Madrid doet alles om Sadio Mané van Liverpool over te nemen en laat Kylian Mbappé liggen. (Foto:AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname