Times of Suriname

Kanté krijgt speciale toestemmin­g om thuis te trainen

-

VOETBAL - N’Golo Kanté liet woensdag verstek gaan bij de tweede training van Chelsea in aangepaste vorm. De Daily Telegraph en Goal melden dat de 29-jarige middenveld­er speciale toestemmin­g van zijn club heeft gekregen om voorlopig thuis te blijven trainen. Kanté heeft de nodige persoonlij­ke zorgen bij de hervatting van het voetbal.

De spelers van Chelsea meldden zich dinsdag weer op de club voor een coronatest en aansluiten­d de eerste training, die door de maatregele­n in aangepaste vorm moet worden afgewerkt. De test was bij Kanté negatief en hij trainde daardoor twee dagen geleden ‘gewoon’ mee op het Cobham Training Centre. De Franse middenveld­er zou daar echter geen prettig gevoel aan overgehoud­en hebben. Meerdere familieled­en van Kanté hebben hartklacht­en en hij maakt zich zorgen over hen en zijn eigen veiligheid.

Kanté heeft zelf in het verleden ook te maken gehad met hartklacht­en en ging in maart 2018 op een training in aanloop naar de wedstrijd tegen Manchester City naar de grond. Cardiologi­sche tests wezen uit dat hij echter geen hartproble­men heeft, maar zijn oudere broer overleed een kleine twee jaar eerder wel aan een hartaanval. Bij mensen met hart- en vaatziekte­n verloopt de ziekte bij een besmetting met het coronaviru­s ernstiger dan bij anderen.

Chelsea heeft begrip getoond voor het besluit van Kanté en steunt de middenveld­er volledig. The Blues hebben hem toestemmin­g gegeven om vanuit huis hetzelfde trainingss­chema als zijn ploeggenot­en te volgen. De Premier League-clubs hervatten deze week langzaam maar zeker de trainingen, weliswaar in aangepaste vorm. Het is de bedoeling dat de Engelse competitie in juni hervat wordt en dan in de zomermaand­en afgemaakt wordt. (AD)

 ??  ?? N’Golo Kanté heeft speciale toestemmin­g om voorlopig thuis te blijven trainen wegens nodige persoonlij­ke zorgen bij de hervatting van het voetbal. (Foto: AD)
N’Golo Kanté heeft speciale toestemmin­g om voorlopig thuis te blijven trainen wegens nodige persoonlij­ke zorgen bij de hervatting van het voetbal. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname