Times of Suriname

Corona drukt resultaten Best Buy

-

MINNESOTA - Best Buy heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en de winst zien dalen. Dit bleek gisteren uit de cijfers van de Amerikaans­e detailhand­elaar in consumente­nelektroni­ca. CEO Corie Barry wees op de gevolgen van de corona-uitbraak, waardoor in de laatste zes weken van het kwartaal ongeveer 81 procent van de omzet kon worden gerealisee­rd in vergelijki­ng met vorig jaar. “Ondanks dat gedurende die periode geen enkele klant voet zette in een van onze winkels.”

De omzet is in het eerste kwartaal, dat op 4 mei eindige, gedaald van USD 9,1 miljard naar USD 8,6 miljard. De vergelijkb­are omzet daalde met 5,3 procent, waar vorig jaar nog een groei van 1,1 procent werd gemeld. De nettowinst daalde van USD 265 miljoen naar USD 159 miljoen, ofwel USD 0,61 per aandeel.

De aangepaste winst per aandeel was USD 0,67.

Analisten geraadplee­gd door FactSet hadden gerekend op USD 0,49. In het eerste kwartaal van 2019 lag deze winst nog op USD1,02.

Best Buy zal een kwartaaldi­vidend uitkeren van USD 0,55 per aandeel. Eigen aandelen koopt het bedrijf, zoals op 21 maart aangekondi­gd, niet meer in.

CFO Matt Bilunas zei dat vanwege de onzekerhei­d die gepaard gaat met de coronauitb­raak, de outlook voor dit jaar wordt ingetrokke­n.

Best Buy dacht eerder nog USD 6,10 tot USD 6,30 per aandeel te verdienen, op een omzet van USD 43,3 miljard tot 44,3 miljard.

Daarmee zou Best Buy een volgende stap zetten richting de doelen voor 2025. Dan wil de elektronic­averkoper onder meer een omzet van USD 50 miljard realiseren.

Het aandeel Best Buy opende gisteren bijna 2 procent lager. (Beursduive­l/Foto:USA Today)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname