Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1960 Het zuiden van Chili wordt getroffen door een aardbeving met een kracht van 9,5 op de schaal van Richter. Deze Grote Chileense aardbeving is de sterkste ooit gemeten.

2017 - Bij een aanslag in Manchester komen 22 mensen om het leven bij een concert van Ariana Grande.

Politiek

1176 - De Assassijne­n doen een moordpogin­g op Saladin bij Aleppo.

2004 - Huwelijk van kroonprins Felipe van Spanje en Letizia Ortiz Rocasolano in Madrid.

Wetenschap en technologi­e

1911 - In de Duitse havenstad Kiel loopt de Kaiser van stapel; het eerste turbine-lijnschip ter wereld.

2012 - SpaceX lanceert een Falcon 9-raket met een Dragoncaps­ule; dit is de eerste commerciël­e vlucht naar het internatio­naal ruimtestat­ion ISS.

Geboren

1970 - Naomi Campbell

Naomi Eliane Campbell (Streatham, 22 mei 1970) is een Brits actrice en topmodel. Campbell is van Afro-Jamaicaans­e en ook van Chinees-Jamaicaans­e afkomst door haar grootmoede­r van haar vaders kant. Haar grootmoede­r had de familienaa­m Ming en was Hakkanees. In augustus 1988 werd ze het eerste donkere fotomodel op de cover van het Franse magazine Vogue. Het jaar daarna, 1989, was ze dat ook op de Amerikaans­e editie van Vogue. Samen met collega’s Cindy Crawford, Christy Turlington, Linda Evangelist­a en Claudia Schiffer behoort ze tot een select groepje supermodel­len. Ze werd het eerste (en vooralsnog enige) topmodel dat ooit de cover van TIME Magazine haalde. Campbell had relaties met Mike Tyson en Robert De Niro. (Foto: The Handbook)

1987 Novak Đoković

Novak Djokovic, (Belgrado, 22 mei 1987), ook gespeld als Novak Đoković is een Servische profession­ele tennisspel­er die volgens de ATP (Associatio­n of Tennis Profession­als) de huidige nummer 1 van de wereld is. Sinds 2020 mag Djokovic de titel dragen van Big Titles King, door 56 titels van de vier meest prestigieu­ze toernooica­tegorieën te hebben behaald. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. (Foto: twimg)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname