Times of Suriname

Douanekorp­s over enkele maanden in eigen modern pand

-

PARAMARIBO - De Douanedien­st moet over drie tot vier maanden in zijn eigen gebouw zitten. Deze dienst zal dan voor het eerst in honderd jaar met alle afdelingen onder één dak gehuisvest zijn. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën die gisteren een rondleidin­g kreeg van de aannemer van het in aanbouw zijnde pand, nabij het complex van de Jules Sedney Haven, zegt dat iets later dan gepland de oplevering zal plaatsvind­en.

De eerstestee­nlegging van wat een ‘State-of-the-Art'gebouw moet worden, vond in september vorig jaar plaats. De bouwtijd hiervan was tien maanden. Maar vanwege de coronacris­is die de wereld in haar greep heeft, zijn er wat vertraging­en opgelopen, legt de minister uit. Hij zegt dat momenteel onder andere de bekleding van het gebouw onderweg is naar Suriname. “Het is een kwestie van tijd. De Douane, inclusief burgerpers­oneel van invoerrech­ten dus ruim vierhonder­d man, gaat hier geaccommod­eerd worden. Gelijk na de oplevering van het nieuwe pand worden dan de huurpanden waar de douanedien­sten nu zijn, afgestoten”, zegt de bewindsman. Hij zegt blij te zijn dat over enkele maanden alle zaken op orde moeten zijn.

Anand Pherai zegt namens Surinam Road & Civiltechn­ical Company NV dat het bedrijf de bouwwerken verricht voor de overheid. Een deel van het werk is onder andere gegund aan Jercon Steel Erection NV. De controle wordt gedaan door het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie. Het nieuwe gebouw zal uit vier bouwlagen bestaan. De planning is om in september of oktober het pand sleutelkla­ar op te leveren. De investerin­g voor het nieuwe gebouw is ruim USD 6.9 miljoen. Aan de voorkant van het terrein is er ruimte gecreëerd voor een parkeerpla­ats voor tachtig auto's. Pherai zegt het een wijs besluit van Financiën te vinden, dat de Douane nu eindelijk een 'eigen' werkplek krijgt. Deze dienst is namelijk niet weg te denken in Suriname, omdat hij de meeste inkomsten genereert wat betreft importen en exporten, zegt Pherai.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname