Times of Suriname

Caricom electorale waarnemers­missie ontmoet politieke partijen

-

PARAMARIBO - De Caricom electorale waarnemers­missie die naar ons land is afgereisd voor het observeren van de verkiezing­en, heeft ondertusse­n gesprekken gevoerd met een aantal politieke partijen en president Desi Bouterse. Dit zei Dora James, supervisor van de Elections Commissie van St Vincent and the Grenadines, gisteren tijdens een ontmoeting met de media.

James zegt dat de commissie tot en met gistermidd­ag met zeker veertien van de zeventien politieke partijen een onderhoud gehad heeft gehad. Partijen waarmee er al gesproken is, zijn onder andere: de Nationale Democratis­che Partij, Vooruitstr­evende Hervorming­spartij, Algemene Bevrijding­s- en Ontwikkeli­ngspartij, Surinaamse Partij van de Arbeid, Strei! en de Progressie­ve Arbeiders en

Landbouwer­s Unie. Het streven is om voor 25 mei met alle politieke partijen gesproken te hebben. Vandaag en morgen staat een ontmoeting met verschille­nde maatschapp­elijke groepering­en op het programma. Woensdag was er een ontmoeting met de minister van Buitenland­se Zaken.

James benadrukt dat de commissie er slechts is voor waarneming en op geen enkele wijze zal bemoeien met het verkiezing­sproces. David Comissiong, Caricom-ambassadeu­r van Barbados, die ook deel uitmaakt van de missie, vindt het zeker een uitdaging om in deze COVID-19-periode verkiezing­en te houden. Hij zegt bekend te zijn met de verschille­nde COVID19-voorzorgsm­aatregelen en gelooft niet dat de maatregele­n die Suriname heeft getroffen van invloed zullen zijn op de verkiezing­en. Comissiong zegt dat Suriname het eerste land in het Caribisch Gebied is dat onder zulke omstandigh­eden algemene en geheime verkiezing­en houdt.

Dit heeft nu andere landen zoals Saint Kitts en Nevis en Somalië geïnspiree­rd om verkiezing­en gewoon uit te schrijven voor de komende maand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname