Times of Suriname

Waarnemers OAS gearriveer­d

-

PARAMARIBO – Tien waarnemers van de Organisati­e van Amerikaans­e Staten (OAS) zijn in Suriname gearriveer­d voor de waarneming van de algemene, vrije en geheime verkiezing­en op 25 mei. Het is voor de zevende keer vanaf 1987 dat de OAS een electorale waarnemers­missie afvaardigt om het verkiezing­sproces in ons land bij te wonen. Ook is hun missie in Suriname de eerste sinds de uitbraak van de COVID19pan­demie.

De delegatie wordt geleid door Gonzalo Koncke, chef-staf van de secretaris­generaal van de OAS, en bestaat verder uit personen afkomstig uit Uruguay, Mexico, Argentinië, Trinidad and Tobago, Colombia, de Verenigde Staten van Amerika en Antigua and Barbuda. Ter faciliteri­ng van de missie is de overeenkom­st inzake Privileges en

Immuniteit­en op 14 mei getekend. Vrijdag is de overeenkom­st inzake het Electoraal Waarneming­sproces getekend tussen de ministerie­s van Buitenland­se en Binnenland­se Zaken, het Onafhankel­ijk Kiesbureau en de vertegenwo­ordiger van de OAS.

Vóór aankomst in Suriname werd er digitaal een gesprek gevoerd met onder andere Jennifer GeerlingsS­imons, de voorzitter van De Nationale Assemblee. De delegatie zal hier ook gesprekken voeren met overheidsf­unctionari­ssen, relevante verkiezing­sautoritei­ten, politieke organisati­es en het maatschapp­elijk middenveld.

De missie vertrekt op 27 mei uit Suriname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname