Times of Suriname

Mobiel stembureau voor 221 kiesgerech­tigden in quarantain­e

-

PARAMARIB – Voor de 221 kiesgerech­tigden die op de dag van de verkiezing­en op 25 mei 2020 nog in verplichte quarantain­e zullen zijn, heeft de regering besloten een mobiel stembureau op te zetten bij het Zorghotel aan de Anton Dragtenweg. De personen die in quarantain­e zijn en moeten stemmen, zullen dan naar deze plek worden gebracht om hun stem uit te brengen, terwijl alle veiligheid­s en gezondheid­smaatregel­en in acht worden genomen door de COVID19aut­oriteiten.

Eerder deze week was het COVID-19 Management­team samen met de regeringsa­utoriteite­n nog bezig verschille­nde mogelijkhe­den te bekijken om deze mensen de gelegenhei­d te geven te kunnen stemmen op 25 mei. “We hebben ook overwogen om de mensen met hun families te sturen naar hun eigen stembureau, zodat ze hun stem kunnen uitbrengen, maar uiteindeli­jk is voor deze optie gekozen. Het is het meest veilige en zal ook voor minder chaos zorgen.

Personen die in verplichte quarantain­e zitten, zijn verdeeld over verschille­nde locaties en de autoriteit­en zullen ervoor zorgen dat de mensen vanuit hun quarantain­elocatie naar het Zorghotel worden vervoerd om hun stem daar uit te brengen bij de mobiele unit”, zegt Danielle Veira van het COVID-19 Management­team.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname