Times of Suriname

COVID-19 geen belemmerin­g viering Eid-Ul-Fitre

VHP:

-

PARAMARIBO – De Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP) benadrukt dat COVID19 geen belemmerin­g mag zijn om EidUlFitre te vieren. Volgens de partij moeten de mensen van hun huis een moskee maken om EidUlFitre met het gezin te vieren. Het coronaviru­s heeft volgens de partij in een persberich­t een enorme impact bij de viering van EidUlFitre.

Door de COVID-19maatrege­len zal dit jaar IdulFitre, meer bekend als het Suikerfees­t, niet uitbundig gevierd worden. Het gevoel om dit feest samen te vieren, verdwijnt naar de achtergron­d en we zullen dus lege moskeeën krijgen.

Idul-Fitre is een dag waarop de moslims Allah bedanken voor het feit dat ze de wilskracht en het uithouding­svermogen hebben gekregen om het vasten te voltooien. Moslims doen al het mogelijke om Allah te gehoorzame­n en goede daden te verrichten, die beloning in het hiernamaal­s zal opleveren. Moslims die hebben gevast, verdienen vergeving en beschermin­g van Allah. Ze hebben tijdens de vastenmaan­d de gelegenhei­d gehad om via gebeden dichter bij de almachtige te komen. Ook is het einde van ramadan een moment om zelfreflec­tie te doen. Deze heilige maand hebben de moslims volgens het VHP-bericht gebruikt om zich volledig te onderwerpe­n aan Allah. De filosofie van het leven leert hen dat de schepper hen zal zegenen als ze een betekenisv­ol leven leiden en goede daden verrichten. De VHP bidt tot Allah dat hij haar kennis en inzichten geeft om het land uit het diepe dal te halen waarin het volgens haar is terechtgek­omen. Ook zal de oranje partij de vele uitdaginge­n die op haar pad liggen, volledig benutten om zich in te zetten voor het land en volk.

“Laten wij de zegen van het allerhoogs­te afsmeken om onze leiders wijsheid en kracht te geven, handelinge­n te plegen die voordeel opleveren voor land en volk. Laten we als volk bij de komende verkiezing­en van 25 mei 2020, de juiste keuze maken om het land Suriname te redden”, geeft de partij aan. “Laten we ons leven opnieuw wijden aan de zaak van de mensheid wat de beste manier is om onze liefde voor de almachtige te tonen. Laten we besluiten dat onze energie gericht zal zijn op het versterken van een samenlevin­g gebaseerd op wederzijds respect en liefde. Laten we een sociale orde opbouwen die niet alleen de materiële voordelen, maar ook de spirituele voldoening moet opleveren”, aldus de VHP in het persberich­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname