Times of Suriname

83-jarige man beroofd en vermoord

-

PARAMARIBO – Albert Kruin (83) is gisterocht­end in zijn woning aan de Dinastraat bruut beroofd en vermoord. Hij had verwonding­en in zijn nek en bloed aan zijn neus en mond. Vermoedeli­jk is hij geslagen en gewurgd, maar dat moet de gerechteli­jke lijkschouw­ing uitwijzen. Het ontzielde lichaam is in beslag genomen.

Een buurtbewon­er vertelt aan de krant dat hij gisterocht­end twee mannen zag wegrennen van het erf van het slachtoffe­r. Hij ging toen naar het erf omdat hij vermoedde dat er een inbraak daar was gepleegd. Op het perceel staan er twee huizen: een van het slachtoffe­r en het andere van diens kleindocht­er. De buurtbewon­er klopte bij de kleindocht­er aan, maar daar bleek alles in orde te zijn. De kleindocht­er vertelt aan de krant dat zij via een raam naar de woning van haar opa keek. Zij zag de deur van het huis op een kiertje staan. Zij maakte haar man wakker en ging samen met hem naar het huis. Zij gingen binnen en zagen het slachtoffe­r niet meteen. Daarna liepen ze zijn kamer binnen waar de kleindocht­er op een van de armen van haar grootvader trapte. Het bleek dat veel kleding en lakens op het lichaam van de bejaarde waren gedaan. Nadat zij alle kleding verwijderd­e, zag ze dat haar opa was overleden. Het huis was overhoopge­haald en een televisie buitgemaak­t. Het is niet bekend of er ook andere goederen zijn gestolen. De politie ging ter plaatse.

Buurtbewon­ers vertellen dat zij vaker last hebben van dieven. Zij zeggen dat diverse spullen als gascilinde­rs worden buitgemaak­t. Zij vermoeden dat de gestolen goederen op een begraafpla­ats in de nabije omgeving worden bewaard, om daarna te worden verkocht.

WJ/RT

 ??  ?? Het lichaam van een bejaarde man wordt om het leven gebracht. afgevoerd; hij is gisterocht­end bij een beroving in zijn woning aan de Dinastraat
(Action-foto: Radjoe Toefanie)
Het lichaam van een bejaarde man wordt om het leven gebracht. afgevoerd; hij is gisterocht­end bij een beroving in zijn woning aan de Dinastraat (Action-foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname