Times of Suriname

Verdedigin­g vergelijkt verklaring meisje met geneeskund­ige verklaring

-

PARAMARIBO - Advocaat Irvin Kanhai vindt dat de verklaring van een elfjarig meisje niet in overeenste­mming is met de geneeskund­ige verklaring. Het meisje verklaart dat haar vader George I een keer geprobeerd heeft seksuele handelinge­n met haar te plegen. Uit de geneeskund­ige verklaring blijkt echter dat het hymen van het slachtoffe­r niet in tact is.

Volgens Kanhai kan de arts dat niet begrijpen. Hij vindt verder dat het meisje niet consistent is in haar verklaring­en. Volgens hem is ontlastend materiaal niet meegenomen in het requisitoi­r. Hij vindt dat er kennelijk sprake is van een valse zedenzaak. Kanhai vroeg de verdachte bij gebrek aan bewijs vrij te spreken. Tegen George I is vijf jaar celstraf geëist voor het verkrachte­n van zijn elfjarige dochter. Hij ontkent de tenlastele­gging, maar de officier van justitie vindt dat de verklaring van het meisje geen reden geeft tot twijfels.

In deze zaak deed de moeder van het meisje aangifte. Zij heeft geen relatie meer met George I, maar het kind mocht haar vader bezoeken. Het meisje was naar de vader geweest en kwam terug met SRD 300. De moeder vond het vreemd dat haar dochter met het geld terugkwam, want de man was niet gewend het kind zoveel geld te geven.

Na een ondervragi­ng vertelde het slachtoffe­r dat de vader aan haar borsten en geslachtsd­eel is geweest. Zij is onzedelijk betast door de man. Ook moest zij zich ontkleden.

Op 4 juni wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname