Times of Suriname

Nickerie klaar om verkiezing­en in goede banen te leiden

-

NICKERIE - Het hoofdstemb­ureau van het kiesdistri­ct 3, Nickerie, is klaar om de verkiezing­en van 25 mei in goede banen te leiden. De voorzitter van het hoofdstemb­ureau, districtsc­ommissaris Nisa Kurban-Baboe, zegt aan de krant dat het hoofdstemb­ureau van haar kiesdistri­ct op schema is.

“We zijn drukdoende om alles wat binnen is gekomen klaar te zetten. Er zijn bijeenkoms­ten gehouden met de voorzitter­s en plaatsverv­angend voorzitter­s van de stembureau­s, waarbij er werkafspra­ken zijn gemaakt. Kurban-Baboe zegt dat er zondag een laatste bespreking is voor het finalisere­n van de taken, zodat zaken maandagoch­tend vlot kunnen verlopen bij het afhalen van stembureau­materiaal en zich te verplaatse­n naar de desbetreff­ende stembureau­s.”

Nickerie telt 41 stembureau­s verspreid over de ressorten Wageningen, Henar, Oostelijke Polders, Nieuw Nickerie en de Westelijke Polders. Kurban-Baboe is blij met het aantal oproepings­kaarten dat is bezorgd. Zij stelt dat het afhalen van de oproepings­kaarten die de colporteur­s niet hebben kunnen bestellen, tijdens de reguliere colportage en het afhalen op de ressortkan­toren van de Bestuursdi­enst, goed is verlopen. “De mensen zijn hun kaarten komen ophalen. Weliswaar is dat niet 100 procent, maar we liggen ongeveer bij de 94 procent van bestelde oproepings­kaarten in Nickerie”, stelt KurbanBabo­e.

Nickerie telt ongeveer 24 duizend kiesgerech­tigden. Het kiesdistri­ct is ook al voorzien van de stembiljet­ten. Het hoofdstemb­ureau is volgens Kurban-Baboe nog bezig die klaar te zetten en af te stempelen. Alle stembiljet­ten moeten namelijk voorzien zijn van een stempel van het district. Met betrekking tot COVID-19 zegt de voorzitter dat er voor het personeel van de stembureau­s instructie­s zijn gekomen vanuit Paramaribo.

Kurban-Baboe zegt dat de stembureau­s ook aangepast zullen zijn om onder andere de social distancing en de handhygiën­e in acht te nemen. In dat kader worden alle voorzitter­s van de stembureau­s voorzien van een COVID-19-box, waarin er mondkapjes, handschoen­en en reinigings­middelen zitten.

Aan de vooravond van de algemene, vrije en geheime verkiezing­en roept de voorzitter van het hoofdstemb­ureau van kiesdistri­ct 3 alle Nickeriane­n op, om optimaal gebruik te maken van hun burgerplic­ht en niet thuis te blijven.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname