Times of Suriname

Ruim 500 personen hebben reeds financiële steun ontvangen

-

PARAMARIBO Ruim 500 personen hebben reeds financiële steun ontvangen uit het COVID-19 Noodfonds. Aan de hand van de praktijksi­tuatie worden dagelijks verbeterin­gen doorgevoer­d om het proces vlot te laten verlopen, waardoor belanghebb­enden binnen korte tijd over hun geld kunnen beschikken.

Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting is woensdag gestart met het uitbetalen van medewerker­s van de particulie­re crèches en peuterscho­len, crafters en entertaine­rs. Het Ministerie van Arbeid is donderdag gestart met de uitbetalin­g aan werklozen of personen die als gevolg van de COVID19-maatregele­n een verminderd inkomen hebben. De uitbetalin­g geschiedt op het terrein van de Stichting Volkshuisv­esting aan de Madeliefje­sstraat. De reguliere storting van de algemene oudedagsvo­orziening op de Monikarta en op de bankrekeni­ngen heeft reeds plaatsgevo­nden. Binnenkort volgt de uitkering van extra de SRD 525 per persoon.

De registrati­es zijn maandag gestart bij het COVID-19Support Center aan de Gonggrijps­traat. Personen die werkloos zijn geworden of een verminderd inkomen genieten, mogen zich nog steeds daar aanmelden. Personen die vragen hebben of de registrati­e voor de algemene kinderbijs­lag wensen te doen, kunnen terecht bij het AUSV-Fonds aan de Gemeneland­sweg nummer 121 (op het terrein van het AOV-Fonds). Ook zijn er kantoren in Atjoni, Saramacca, Coronie en Nickerie.

Personen die vragen hebben of zich willen registrere­n voor financiële bijstand wegens een beperking en financiële bijstand voor sociaal zwakke huishouden­s, kunnen zich begeven naar het wijkkantoo­r in hun buurt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname