Times of Suriname

Bredase horeca mag maandag niet proefdraai­en voor heropening

-

DEN HAAG - De horeca in Breda mag maandag niet proefdraai­en voor 1 juni, als de terrassen, cafés en restaurant­s na weken van ‘coronaslui­ting’ weer voorzichti­g open mogen. Het kabinet ziet niets in zo’n oefendag en houdt vast aan 1 juni.

Eet- en drinkgeleg­enheden mogen onder voorwaarde­n vanaf het middaguur van tweede pinksterda­g weer open. Maar het wordt nog een hele puzzel voor kasteleins en gerants om hun gasten volgens de regels te ontvangen en te bedienen, vrezen ze. De Bredase horeca vroeg een dagje te mogen proefdraai­en om “chaos te voorkomen” en kreeg steun van het stadsbestu­ur.

Maar het Ministerie van Justitie en Veiligheid ziet daarvoor geen ruimte en zal dat Breda ook laten weten. Burgemeest­er Paul Depla van Breda reageert teleurgest­eld: “Het is moeilijk te begrijpen dat er vanuit Den Haag geen ‘go’ komt op deze proefdag voor de horeca in Breda. Met het oog op de ervaringen op Hemelvaart­sdag zou het heel verstandig zijn om voor de opening van de horeca op 1 juni een generale repetitie te draaien. De kans is groot dat er 1 juni kinderziek­tes de kop opsteken, waardoor er problemen gaan ontstaan. Die hadden we op de proefdag kunnen signaleren en met ‘de rest’ van Nederland kunnen delen.” (De Telegraaf)

 ??  ?? Stoelen worden volgens de COVID-19-maatregele­n geregeld.
(Foto: De Telegraaf)
Stoelen worden volgens de COVID-19-maatregele­n geregeld. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname