Times of Suriname

Zoektocht naar vermiste surfer Schevening­en hervat met sonarboot

-

DELFT - De zoektocht naar de vermiste 23-jarige surfer uit Delft is gisteren hervat met een sonarboot, meldt ‘Search and RescueNede­rland’ (SAR) aan NU.nl. Een actie met drones van de politie en SAR Nederland leverde donderdag niets op. “Donderdag hebben we helaas geen aanwijzing­en gevonden”, aldus een woordvoerd­er. “Dat is een grote teleurstel­ling geweest voor de nabestaand­en, de politie en ons.”

Naast de sonarboot zijn er ook duikers van het Public Safety Duikteam (PSD) actief in de zee bij Schevening­en.

Als de actie niets oplevert, zal er zondag nog grootschal­iger worden gezocht. Dan worden er bijvoorbee­ld ook honden ingezet om langs de kustlijn sporen te zoeken. Voor zondag wordt harde wind voorspeld, wat gunstig is voor de zoektocht.

Hulpdienst­en zoeken al sinds vorige week maandag naar het lichaam van de surfer. Hij werd vorige week dinsdag nog op zee gezien, maar dreef weg voordat het lichaam geborgen kon worden. De Koninklijk­e Nederlands­e Redding Maatschapp­ij (KNRM) staakte vorige week vrijdag definitief de zoektocht, nadat het gebied waar het lichaam kon drijven tevergeefs helemaal was afgezocht. De politie vroeg zondag nog om hulp bij het zoeken naar de surfplank van de man, omdat dit een aanwijzing kon zijn voor waar het lichaam zich nu zou kunnen bevinden.

Vorige week maandag kwamen naast de 23-jarige man uit Delft nog vier andere watersport­ers om het leven in de zee bij Schevening­en. De lichamen van dit viertal zijn inmiddels geborgen. Eén persoon overleefde het drama en is na een ziekenhuis­opname weer thuis. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname