Times of Suriname

Bruls: ‘Maatregele­n tegen drukte zijn lokaal maatwerk’

-

NIJMEGEN - Beperkende maatregele­n tegen te grote drukte op bijvoorbee­ld stranden, aan het water en in winkelcent­ra zijn “lokaal maatwerk”. In het algemeen gaan de veiligheid­sregio’s coulant om met de coronarege­ls, nu er steeds meer versoepeli­ng in het verschiet ligt. Elke burgemeest­er bepaalt echter zelf op welk moment er sprake is van excessen waartegen moet worden opgetreden.

Dat zegt Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheid­sberaad en burgemeest­er van Nijmegen, in een reactie op de maatregele­n die op Hemelvaart­sdag werden genomen. Die maatregele­n liepen nogal uiteen, wat op sociale media voor veel geërgerde reacties zorgde. Zo gingen de toegangswe­gen naar sommige stranden dicht, terwijl die even verderop open bleven. Sommige strandjes langs de grote rivieren werden ontruimd, terwijl dat een paar kilometer verderop niet gebeurde.

Volgens Bruls zijn de burgemeest­ers niet van plan een uniforme aanpak tegen te grote drukte af te spreken. “In alle 355 gemeenten van Nederland is de situatie anders. Wat in Amsterdam te druk is, is in Groningen wellicht beheersbaa­r. En als straks de horeca weer opengaat, nemen die verschille­n alleen maar toe”, laat hij vrijdag via zijn woordvoers­ter weten. De burgemeest­ers roepen mensen wel op om drukte te mijden en rustige recreatiep­lekken op te zoeken. “Anders krijgen we een zomer met heel veel afsluiting­en en ontruiming­en.”

(De Telegraaf)

 ??  ?? Een grote groep mensen bij elkaar.
(Foto: De Telegraaf)
Een grote groep mensen bij elkaar. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname