Times of Suriname

Spelers PEC Zwolle unaniem akkoord met salarisver­laging

-

VOETBAL - De spelersgro­ep van PEC Zwolle heeft met de directie een akkoord bereikt over verlaging van de salarissen. Ook de technische staf en het kantoorper­soneel krijgen tijdelijk minder loon vanwege de coronacris­is.

Door de wedstrijdl­oze periode lopen clubs veel inkomsten mis. Door het vooruitzic­ht dat er voorlopig waarschijn­lijk niet met publiek kan worden gevoetbald, verwachten veel clubs dat de financieel onzekere periode langer aan zal houden. “In deze tijden spreekt het voor zich dat ook wij als spelersgro­ep nu van ons moeten laten horen”, zegt middenveld­er Pelle Clement namens de spelersraa­d op de site van PEC. “Iedereen bij de club voelt in meer of mindere mate de gevolgen van de crisis. We hebben dan ook het volste begrip voor de beslissing die we samen met de directie hebben genomen.”

Met het akkoord tussen de directie en de spelers volgt PEC het advies van werkgevers­organisati­e FBO, spelersvak­bonden VVCS en ProProf en de vakverenig­ing Coaches Betaald Voetbal (CBV), die begin mei een pakket met noodmaatre­gelen samensteld­en. In dat plan leveren spelers en trainers met een brutojaars­alaris van 25 duizend euro 2,5 procent in. Voor de hogere salarissen loopt dit progressie­f op tot maximaal 20 procent. “Dat er zoveel begrip is vanuit de spelersgro­ep, technische staf en kantoororg­anisatie zegt veel”, aldus voorzitter Adriaan Visser van PEC. “Afgelopen week hebben we met de spelersraa­d gezeten en de volgende dag zijn de spelers met groen licht naar de directie gekomen. Het bleek dat iedereen unaniem het voorgenome­n plan steunt. Dit akkoord is ontzettend belangrijk voor onze club met het komende seizoen in het vooruitzic­ht.” (Nusport)

 ??  ?? Valencia wil de 25jarige keeper Kepa Arrizabala­ga overnemen van Chelsea. (Foto: AD)
Valencia wil de 25jarige keeper Kepa Arrizabala­ga overnemen van Chelsea. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname