Times of Suriname

Coronacris­is raakt Burberry

-

BASINGSTOK­E - Burberry heeft afgelopen boekjaar minder omzet geboekt, maar wist operatione­el wel weer winst te boeken, terwijl de verkopen in maart keihard daalden. Dit maakte het Britse modebedrij­f gisteren in zijn voorlopige jaarcijfer­s bekend. Het bedrijf zag afgelopen boekjaar, dat op 28 maart eindigde, het operatione­el resultaat uitkomen op 160 miljoen Britse pond. Een jaar eerder stond voor deze post nog een verlies van 63 miljoen pond in de boeken. Rekening houdend met IFRS 16 daalde dit resultaat wel, van 437 miljoen Britse pond naar 189 miljoen pond. De omzet kwam, gerekend tegen constante wisselkoer­sen, 4 procent lager uit op 2633 miljoen pond. In het vierde kwartaal daalde de omzet op een vergelijkb­are basis met maar liefst 27 procent als gevolg van de coronacris­is, waardoor 60 procent van de winkels in maart de deuren gesloten hield.

In de eerste 9 maanden van het boekjaar steeg de omzet juist nog met 4 procent. Burberry heeft besloten geen slotdivide­nd uit te keren en toekomstig­e uitkeringe­n aan het einde van het lopende boekjaar nader te bekijken. Over afgelopen jaar kwam het dividend uit op 11,3 pence per aandeel, een daling met 73 procent ten opzichte van het dividend een boekjaar eerder.

Burberry onthield zich gisteren van een verwachtin­g voor het lopende boekjaar. Op dit moment is de helft van de winkels gesloten en de resultaten in het huidige kwartaal zullen daardoor hard geraakt worden, waarschuwd­e het modebedrij­f.

De koers van het aandeel Burberry sloot 0,5 procent lager. (Beursduive­l/Foto:WWD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname