Times of Suriname

Deere ziet omzet bijna een vijfde dalen

-

ILLINOIS - Deere & Co heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en de winstgeven­dheid met dubbele cijfers zien dalen. Dit bleek gisteren voorbeurs met de publicatie van de resultaten van de Amerikaans­e fabrikant van landbouwma­chines over het tweede kwartaal dat liep tot en met 3 mei.

De omzet daalde afgelopen kwartaal met 18 procent naar

USD 9.253 miljoen, terwijl de winst zoals deze toekomt aan de aandeelhou­ders van de ondernemin­g zelfs met 41 procent daalde naar 666 miljoen dollar. Per aandeel betekende dit een winst van USD 2,1 en dat was beduidend minder dan de USD 3,52 per aandeel over het tweede kwartaal een boekjaar eerder, maar wel meer dan waar analisten die vooraf waren gepolst door FactSet van uitgingen.

Deere verwacht voor het gehele boekjaar nu een nettowinst tussen de USD 1,6 miljard en USD 2 miljard. Eerder zag het bedrijf nog een bandbreedt­e van USD2,7 miljard tot USD3,1 miljard, maar 23 maart van dit jaar liet het bedrijf die verwachtin­g naar aanleiding van de coronacris­is al los. Voor de agrarische tak voorziet Deere dit jaar een omzetdalin­g van 10 tot 15 procent. Voor de bouw en bosbouw divisie rekent de fabrikant zelfs op een omzetafnam­e van 30 tot 40 procent.

Het aandeel Deere & Co noteerde gisteren in de elektronis­che handel voorbeurs 1,4 procent hoger.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname