Times of Suriname

Examenklas­sen starten landelijk op 1 juni

-

PARAMARIBO - “We zijn gereed om 1 juni te starten met de examenklas­sen, maar minister Lilian Ferrier moet nog met een officieel statement hieromtren­t komen. De president had dit min of meer ook al aangekondi­gd. Dus 1 juni kunnen we feilloos van start gaan”, zegt Natasia Bennanon, directeur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aan de krant.

Landelijk gaat het om 11.230 leerlingen van het glo die toets moeten maken, 1212 vwo-studenten en 1152 van het havo. 256 van het avondhavo, 1087 van het Imeao en 226 studenten van de pedagogisc­he instituten moeten eveneens deelnemen aan het eindexamen van hun opleiding. Het onderwijsp­roces is vanwege de COVID19-pandemie

al langer dan twee maanden gestaakt. “We kunnen daarom niet met de hele school starten, omdat we zijn aangewezen op de protocolle­n en we zijn ook afhankelij­k van die van Volksgezon­dheid”, stelt de directeur. Bennanon zegt dat alle protocolle­n vastgestel­d en uitgewerkt zijn volgens de normen van het Ministerie van

Volksgezon­dheid. Zij legt uit dat het nu noodzakeli­jk is dat vanwege de voorgeschr­even protocolle­n in verband met COVID-19 alleen leerlingen van de examenklas­sen van start zullen gaan, waarna gekeken zal worden naar de herstart van de overige klassen.

Er moet volgens haar rekening worden gehouden met de anderhalve meter social distance. Daarom zullen vooralsnog alleen met de examenklas­sen op alle niveaus van start worden gegaan. Het eindexamen zal sowieso niet in juli van start gaan, maar later in het jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname