Times of Suriname

Gerecht wil nog getuigen horen

-

PARAMARIBO – Het gerecht wil nog getuigen horen in de zaak van bonuman Werner S, die verdacht wordt van ver- krachting. Het gaat om een getuige van de vervolging.

Advocaat Maureen Nibte wil ook twee getuigen horen die zij vanuit de zijde van de verdedigin­g zal opgeven. Een jongedame vertelde eerder dat Werner S haar twee keer in augustus heeft verkracht. De alternatie­ve geneesheer, die zij pas een maand kende, vroeg haar gewoon op een dag of zij ruzie had met haar familie. Ook scheen hij op de hoogte te zijn dat zij uitliep voor haar vriend. Het slachtoffe­r vroeg zich af hoe de man dat kon weten, want zij had hem niets verteld.

Zij kreeg van hem te horen dat hij een gave van de Almachtige had om mensen hun problemen te kunnen lezen. Hij zei dat zij iets in haar buik had; hij zou haar kunnen helpen om die te verwijdere­n. Als het niet zou worden verwijderd, zou zij in problemen kunnen komen. Van de bonuman mocht zij hem in vertrouwen nemen en alle geheimen vertellen want anders zou hij haar schande geven voor iedereen. Hij zou een glazen bol hebben in zijn kamer.

De jongedame moest voor de glazen bol haar verontschu­ldigingen aanbieden en er zou kaarsvet voor haar lichaam worden gesmeerd. Zij ging in goed vertrouwen naar zijn woning voor de ‘behandelin­g’. Hij bracht haar naar zijn slaapkamer en liet haar een glazen bloemenvaa­s zien. Aan de hand van deze glazen vaas kon hij de toekomst voorspelle­n. Volgens haar pleegde hij de seksuele handelinge­n met haar.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname