Times of Suriname

Gezondheid en balans in je leven met ‘Sacred Chanting’

-

PARAMARIBO – De wereld staat op het punt om grote veranderin­gen te ondergaan en mensen moeten leren omgaan met hun steeds veranderen­de omgeving. In deze is het belangrijk dat de gezondheid (mentale en fysieke) te allen tijde gewaarborg­d blijft en personen door alles heen een zekere mate van balans vinden voor zichzelf in deze onzekere en moeilijke tijden. In deze heeft Steve Gierdharie van ‘The Art of Living’ de afgelopen twee maanden daarom elke donderdag om 18.00 uur online sacred chanting-sessies via zoom georganise­erd zodat de mensen middels chanting een zekere mate van rust, kalmte, balans en helderheid voor zichzelf konden ervaren en realiseren.

Donderdag vindt de laatste wekelijkse online-sessie plaats en deze week zal er gechant worden met ‘Om Namo Narayana’. Vanaf juni zullen deze sessies niet meer wekelijks maar maaandelij­ks worden georganise­erd, op elke eerste maandag van de maand te beginnen op 1 juni. Voor deelname kan gebruik worden gemaakt van de link: https:// zoom.us/j/8236105919­1 met als meeting ID: 823 6105 9191. Voor meer informatie kan gebeld worden naar het nummer 8661582 of naar de FB-pagina Mantra & Music gaan. Bij elke sessie wordt er gebruikgem­aakt van verschille­nde klanken of woorden voor de chanting, zodat de ervaring ook steeds anders is. ‘Om Namo Narayana’ wordt gebruikt om te chanten als men de pijn uit de gedachten wil weghalen of de mindset wil herprogram­meren.

“Onze handelinge­n zijn niets anders dan producten van onze gedachten dus als men succesvoll­e beslissing­en wilt nemen, betere gedachten opna wilt houden en als gevolg daarvan betere handelinge­n wilt plegen dan moeten wij onze gedachteng­ang een belangrijk­e plek in het leven geven en proberen deze zoveel mogelijk positief te houden”, zegt Gierdharie. Dit kan men realiseren door middel van ademhaling­soefeninge­n, meditatie, yoga, mantra’s en chanting met verschille­nde woorden en klanken, omdat elke klank een andere werking heeft op het lichaam en de mind.

“Per minuut hebben wij wel 40 tot 50 gedachten en per jaar is dat al gauw 20 miljoen gedachten die voorbijkom­en in onze mind. Met deze gedachten vormen wij ons leven en baseren wij onze keuzes op. Gedachten vormen ook emoties en emoties leiden tot ziektes. Emoties brengen ons naar het verleden en de toekomst. Als het gaat om het verleden dan hebben wij vaak sterke associatie­s met emoties en gevoelens als pijn, verdriet en spijt. Als wij denken aan de toekomst dan ervaren wij meestal angst, onzekerhei­d, hoop en onrust. Chanten helpt om de associatie­s met bepaalde emoties te verbreken, waardoor men zichzelf daarvan kan bevrijden. Hierdoor leef je dan in het huidige moment waar je bevrijd bent van gedachten en emoties die effect hebben op je gezondheid en omgeving.

Het is daarom belangrijk om gedachten te accepteren, deze te begrijpen en ze te verwerken”, zegt Gierdharie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname