Times of Suriname

Bouw moderne schoolcamp­us in Para start 3 juni

-

PARAMARIBO - De bouw van een moderne schoolcamp­us in Hanover in het district Para start op 3 juni. De bouw duurt een jaar en zal USD 18.208.615, 88 kosten. Dit project kreeg de naam (STES) en wordt uitgevoerd door het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De financieri­ng geschiedt door de Islamic Developmen­t Bank.

‘Secondary and Technical Education Support’

Door middel van een openbare aanbestedi­ng is een internatio­naal bouwbedrij­f aangetrokk­en voor de bouw van de campus. De onderteken­ing van het contract met de aannemer vond gisteren plaats. De doelstelli­ng van het project is het vergroten van de toegang tot en het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs, in het bijzonder voor kinderen of studenten van het binnenland. Studenten van het binnenland moeten momenteel dagelijks minstens 6 uur besteden aan verplaatsi­ng tussen hun woongebied en de school. Dit is de voornaamst­e barrière voor studenten om onderwijs op secundair niveau te genieten. Met het opzetten van een moderne campus met scholen voor secundair onderwijs, een technisch opleidings­centrum en een internaat hebben studenten ter plekke verblijfmo­gelijkhede­n alsmede scholing. De belangrijk­ste voordelen van dit project zullen zijn een stijging van het gemiddeld aantal onderwijsj­aren, stijging van de inschrijvi­ngspercent­ages voor muloschole­n, middelbare scholen, scholen voor beroepsond­erwijs en verhoging van het slagingspe­rcentage voor mulo- en middelbare scholen. Deze schoolcamp­us zal bestaan uit schoolgebo­uwen met 32 lokalen voor 3 onderwijsn­iveaus voor in totaal 1140 studenten, een internaat met 16 gemeubilee­rde studentenf­lats met een capaciteit van 576 studenten, 16 gemeubilee­rde laboratori­a, sportfacil­iteiten, administra­tiekantore­n en beheerderw­oningen.

Een andere STES-projectact­iviteit die binnenkort zal worden uitgevoerd om ook studenten van het binnenland te facilitere­n, is de renovatie van het studentenv­erblijf te Atjoni in het district Sipaliwini. Op korte termijn zal eveneens een specifiek publiekeli­jk awareness campagne worden gestart over de bouw van de schoolcamp­us en de onderwijsm­ogelijkhed­en te Hanover aan jongeren en ouders van het binnenland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname