Times of Suriname

Duitsland wil negatief reisadvies voor 31 landen opheffen

-

DUITSLAND De Duitse regering wil het negatieve reisadvies voor 31 Europese landen vanaf 15 juni opheffen als de verdere ontwikkeli­ng van het coronaviru­s dat toelaat. Naast alle 26 EUlanden, waaronder Nederland, behoren ook Groot-Brittannië, IJsland, Noorwegen, Zwitserlan­d en Lichtenste­in daartoe. Dat blijkt uit stukken in handen van persbureau DPA waarover de regering woensdag een besluit neemt.

Minister van Buitenland­se Zaken Heiko Maas (SPD) heeft op 17 maart vanwege het longvirus een wereldwijd­e reiswaarsc­huwing afgegeven. Dit algemeen geldende reisadvies zou moeten worden ingeruild voor adviezen waarbij de risico’s per land in beeld zijn gebracht. Om toeristen zo goed mogelijk te beschermen tegen een coronainfe­ctie, wil de regering van Angela Merkel in overleg met de Europese Unie werken aan het opstellen van een aantal gemeenscha­ppelijke criteria.

Het opheffen van de reiswaarsc­huwing zou het startsein moeten geven voor grensovers­chrijdend toerisme in Europa. In het plan staat dat “de heroplevin­g van het toerisme belangrijk is voor reizigers en de Duitse reisindust­rie, evenals voor de economisch­e stabilitei­t in de landen waar ze naartoe gaan.”

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname