Times of Suriname

Lyon-voorzitter vraagt regering om Ligue 1 te hervatten

-

VOETBAL - Voorzitter JeanMichel Aulas van Olympique Lyon heeft maandagavo­nd een open brief geschreven naar de Franse premier Édouard Philippe en de minister van Sport. De Fransman hoopt dat de regering besluit om de Ligue 1 alsnog af te maken. De competitie in Frankrijk lag al sinds maart stil door de coronacris­is en werd eind april definitief beëindigd, tot grote onvrede van Lyon. Competitie­organisato­r LFP besloot de Europese tickets namelijk te verdelen op basis van de huidige stand en daardoor greep de ploeg van

Memphis Depay en Kenny Tete als nummer zeven overal naast.

“De Bundesliga is op 16 mei hervat, in Spanje wordt er na 8 juni weer gevoetbald, in Italië, Portugal en Rusland zijn de trainingen hervat en in Engeland hopen ze in juni weer te beginnen. Hoe kan het dan dat de competitie in Frankrijk zo snel is stilgelegd?”, vraagt Aulas zich af in een open brief op de site van Lyon.

“De clubs in Frankrijk staan er financieel bovendien heel slecht voor. Een afgebroken seizoen zal ervoor zorgen dat alle clubs voor een ongekende economisch­e en sociale crisis komen te staan. Het profvoetba­l in Frankrijk krijgt ook steeds minder aanzien als we echt besluiten om de competitie niet te hervatten.”

Lyon spande al een rechtszaak aan in de hoop dat de competitie alsnog hervat kan worden, maar de rechter gaf de Franse topclub ongelijk. Daarom richt Aulas zich nu tot de regering, die op 2 juni waarschijn­lijk een versoepeli­ng van de coronamaat­regelen aankondigt.

“Er is in het hele land veel hoop gevestigd op 2 juni.

Het is in mijn ogen ook de perfecte dag voor de regering om het eigen besluit terug te draaien en de Ligue 1 alsnog te hervatten. Laten we het seizoen in de zomermaand­en onder strenge voorwaarde­n afmaken, dat moet toch kunnen?”

De Ligue 1 is overigens niet de enige competitie in Europa die is beëindigd, want ook onder meer de Eredivisie en de Belgische Jupiler Pro League worden niet afgemaakt. Frankrijk is in deze coronacris­is bovendien het op drie na zwaarst getroffen land ter wereld met meer dan 28 duizend doden. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname