Times of Suriname

Barça stuit op struikelbl­ok in eigen transferpl­annen

-

VOETBAL - FC Barcelona heeft ondanks de coronacris­is plannen om deze zomer de selectie te renoveren. Daarbij mikt men op enkele gerichte aanwinsten, voornameli­jk uit de Serie A. De Catalaanse topclub heeft echter problemen om dit optimaal te sturen. Aan opties is er geen gebrek bij FC Barcelona. De club wil spelers als Lautaro Martínez (Internazio­nale) en Miralem Pjanic (Juventus) graag inlijven, iets wat geheel wederzijds is. Afgelopen week werd ook Ajax-rechtsback Sergiño Dest gelinkt aan een overgang naar Camp Nou. Stuk voor stuk zouden zij voor Barça willen spelen.

Marca somt daar een aantal redenen op: de hoge salarissen, samenspele­n met Lionel Messi, de mogelijkhe­id om grote prijzen te winnen én wonen in een geweldige stad. Maar dat is tegelijker­tijd ook het probleem. Barcelona wil namelijk van een groot aantal spelers af, maar velen willen helemaal niet weg om dezelfde redenen.

Zeker na de coronacris­is moeten zij elders flink inleveren en dat misschien wel tegen minder aantrekkel­ijke kansen in sportief opzicht. Barça zit dus stilaan met de handen in het haar, want om versterkin­g te bekostigen moeten ze zelf ook spelers verkopen. Afwachten wie zich uiteindeli­jk bereid toont om mee te werken. (VN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname