Times of Suriname

McLaren ontslaat 1200 werknemers

-

FORMULE 1 McLaren moet ongeveer 1200 werknemers overtollig verklaren. De autofabrik­ant gaat flink snijden in de kosten.

Volgens motorsport.com wordt ook het Formule 1-team niet ontzien. McLaren wordt flink geraakt door de coronacris­is. Ook wordt er vanaf volgend seizoen een budgetplaf­ond geïntroduc­eerd in de Formule 1. Die limiet is inmiddels verlaagd naar 145 miljoen dollar. Ongeveer zeventig medewerker­s van de Formule 1tak zouden hun baan verliezen, al moeten de laatste details nog worden afgerond.

“We betreuren ten zeerste de impact die deze herstructu­rering zal hebben op al onze mensen, maar vooral voor hen wiens banen op het spel staan”, zei Paul Walsh, voorzitter van de McLaren Group. De Formule 1tak van McLaren verzekerde zich onlangs per 2021 van de diensten van Daniel Ricciardo, die de naar Ferrari vertrekken­de Carlos Sainz opvolgt. Ricciardo gaat in twee jaar tijd naar verluidt een zodanige 35 miljoen euro verdienen. Christijan Albers noemde dat in zijn column in Telesport ‘een beetje angstaanja­gend’. Ook met het oog op de lening van 150 miljoen pond die McLaren onlangs vroeg aan de Britse overheid. Dat verzoek werd afgewezen.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname