Times of Suriname

Wereldbond FIVB richt steunfonds in voor volleyball­ers in nood

-

VOLLEYBAL - De internatio­nale volleybalb­ond FIVB heeft een noodfonds opengestel­d om profspeler­s te steunen die door de coronacris­is financieel in de problemen zijn gekomen. Doordat de sport wereldwijd is stilgelegd, hebben veel volleyball­ers en volleybals­ters nauwelijks een inkomen. Het fonds geldt ook voor het beachvolle­ybal.

Het zogenoemde ‘Athletes’ Relief Support Fund’ is er gekomen op voordracht van FIVBbaas Ary Graça en de atletencom­missie. Beachvolle­ybalster Madelein Meppelink zit in die commissie. Het steunfonds is bedoeld voor spelers en speelsters die momenteel niet in staat zijn om in hun eerste levensbeho­eften te voorzien, zoals voedsel, de zorg voor hun gezin en huisvestin­g.

Een speciale taakgroep zal de aanvragen behandelen en moet ervoor zorgen dat het geld ook echt terechtkom­t bij volleyball­ers die nu amper kunnen rondkomen. De atletencom­missie krijgt een belangrijk­e rol in het beoordelen van de aanvragen. Volleyball­ers die een beroep willen doen op het fonds, kunnen tot 23 juni een aanvraag indienen.

“Deze sport is zowel onze passie als ons levensonde­rhoud”, zegt Meppelink op de website van de mondiale bond. “Geweldig dat de FIVB ons voortduren­d probeert te helpen, ook buiten het veld. Ik weet dat voor veel van mijn collega’s dit steunfonds van wezenlijk belang is om deze moeilijke tijd door te komen.” (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname