Times of Suriname

Renault moet elektrisch­e auto’s maken in ruil voor staatssteu­n

-

Renault kan waarschijn­lijk 5 miljard euro aan staatssteu­n in de vorm van een lening tegemoetzi­en, maar dan moet de Franse automaker wel voor een aantal voorwaarde­n tekenen. Zo moeten toezegging­en op het gebied van de productie van elektrisch­e auto’s en relaties met toeleveran­ciers worden gedaan en moeten hi-techactivi­teiten in Frankrijk worden geconcentr­eerd.

Dat heeft de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire gezegd in een interview met Le Figaro. Renault is nog een zelfstandi­g bedrijf, maar werkt in een alliantie wel nauw samen met het Japanse Nissan. Volgens Le Maire zijn de gesprekken met Renault over staatssteu­n nog gaande. “Renault vecht voor zijn bestaan, maar ik had de lening nog niet onderteken­d.”

Frankrijk trekt in totaal zo een 450 miljard euro uit om het land door de ergste economisch­e crisis sinds de oorlog te helpen; het gaat om directe steun en leningen. Naar verwachtin­g krimpt de

Franse economie dit jaar met minstens 8 procent en komt het begrotings­tekort uit op 9 procent.

Vorige week kwam naar buiten dat de bezuinigin­gen binnen het samenwerki­ngsverband van Renault en Nissan het einde voor de Renault Espace betekenen.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname