Times of Suriname

Mercedes-Benz blikt vooruit op nieuwe s-klasse

-

Tijdens een vooruitbli­k naar 2039 blikt Mercedes-BenzCEO Ola Kälennius ook een stuk minder ver vooruit. Hij liet namelijk een stuk van de nieuwe S-klasse zien.

Terwijl er in een presentati­e wordt stilgestaa­n bij de huidige situatie van Mercedes-Benz tijdens de coronacris­is, zegt Kälennius dat Mercedes-Benz zijn hoofddoel van dit jaar niet uit het oog verliest. In de tweede helft van 2020 wordt in het Duitse Sindelfing­en namelijk het doek van de gloednieuw­e S-klasse getrokken. Hoewel het vlaggensch­ip van de Duitse gigant dankzij gelekte afbeelding­en al vanuit alle hoeken te zien is geweest, geeft de nieuwe teaser een nieuw zicht op de neus van het model zelf.

De voorkant van de S-klasse kenmerkt zich met een immense grille die aan weerszijde­n wordt vergezeld door strakke koplampen waarin Mercedes de laatste technologi­eën rondom matrix ledlampen zal verwerken. In de grille worden allerlei attributen voor veiligheid­ssystemen verwerkt, voorop de motorkap prijkt de bekende ster. Jammer genoeg laat Kälennius verder niet heel veel los over de komende S-klasse. Wel zegt de CEO dat de S samen met zijn elektrisch­e broer, de EQS, het levenslich­t gaan zien in de gloednieuw­e fabriek in Sindelfing­en. Deze fabriek is, net als alle fabrieken tegen 2022, CO2-neutraal en de meest geavanceer­de werkplek die Mercedes wereldwijd heeft.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname