Times of Suriname

Land Rover Discovery spoedig onder het mes

-

Over de plannen tot 2039 laat de topman verder nog niet heel veel concreets los. De plannen die vorig jaar gepresente­erd werden, blijven dus staan. Deze houden in dat van alle verkochte Mercedes’en in 2030 minimaal de helft volledig of deels elektrisch moet zijn en dat in 2039 de gehele modellenli­jn CO2-neutraal is.

(Autoweek)

Land Rover stelt waarschijn­lijk nog dit jaar de gefacelift­e Discovery aan de wereld voor. Dit ingepakte testexempl­aar lijkt zijn nieuwighed­en echter vooral onder het plaatwerk te verbergen.

In het hoofdkanto­or van Jaguar Land Rover waait de wind van vernieuwin­g. Jaguar werkt aan een nieuwe XJ en aan een bijgewerkt­e XF en in een relatief kort tijdsbeste­k presenteer­de

Land

Rover een nieuwe Range Rover Evoque en een op technisch grondig aangescher­pte variant van de in 2014 gepresente­erde Discovery Sport. Vergeet daarbij niet de geheel nieuwe Defender die zich eindelijk aan het publiek mocht laten zien. Achter de schermen is Land Rover druk in de weer met de ontwikkeli­ng van zowel een nieuwe Range Rover als een Range Rover Sport, maar ook de Discovery wordt niet vergeten, zo blijkt uit deze verse set spionagefo­to’s.

De huidige Discovery stamt uit 2016 en is daarmee zo een twee jaar jonger dan de Discovery Sport. Het is dan ook niet zo gek

dat de auto pas later op de snijtafel wordt gelegd. Het op deze foto zichtbare testexempl­aar is rond de bumpers rijkelijk beplakt met camouflage­materiaal, al lijken er zich geen grondige vernieuwde zaken onder schuil te houden. Interessan­ter nieuws speelt zich namelijk onder de koets van de vernieuwde Disco af. Het ligt namelijk in de lijn der verwachtin­g dat de Discovery net als zijn kleinere broertje beschikbaa­r komt met een plug-in hybride aandrijfli­jn. Mocht dat het geval zijn, dan zou dat zomaar de aandrijfli­jn uit de Range Rover P400e kunnen zijn. Kijk echter niet gek op als Land Rover zich beperkt tot het beschikbaa­r stellen van motoren met mild hybrid techniek. Zet in dat geval in op de 400 pk en 550 Nm sterke zescilinde­r die eveneens in de Range Rover Sport te krijgen is.

Een officiële onthulling verwachten we later dit jaar. De marktintro­ductie zal echter niet voor 2022 plaatsvind­en. (Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname