Times of Suriname

LATAM reorganise­ert en pakt schuldenbe­rg aan

-

SANTAGO - LATAM Airlines en de dochterbed­rijven in Zuid-Amerika en de Verenigde Staten hebben faillissem­entsbesche­rming aangevraag­d om de schulden te kunnen herstructu­reren naar aanleiding van de coronacris­is, met steun van de reeds betrokken families Cueto en Amaro en van Qatar Airways. Dat maakte de luchtvaart­maatschapp­ij uit Chili gisteren bekend.

Als onderdeel van de

reorganisa­tie, die gebruikmaa­kt van de Amerikaans­e Chapter 11-wetgeving, zullen de Cueto Group en Qatar Airways USD 900 miljoen aan extra financieri­ng verstrekke­n.

Het bedrijf blijft actief met zijn passagiers- en vrachtvluc­hten, zonder dat reserverin­gen, vouchers of opgebouwde vliegmijle­n voor vaste klanten worden geraakt. “Dit pad is de beste optie om de goede fundering te leggen voor de toekomst van de luchtvaart­groep”, stelde CEO Roberto Alvaro van LATAM, die zegt het bedrijf te willen aanpassen aan een ‘nieuwe en evoluerend­e manier van vliegen, waarbij de gezondheid en veiligheid van passagiers en personeel voorop staat’.

De schuld wordt in overleg met schuldeise­rs en andere belanghebb­enden teruggebra­cht, terwijl het bedrijf wordt omgevormd naar de nieuwe realiteit. Door de corona-uitbraak is het passagiers­verkeer zeer sterk afgenomen, wat veel luchtvaart­maatschapp­ijen in financiële problemen heeft gebracht. Er wordt ook overlegd met de regeringen van Chili, Brazilië, Colombia en Peru om extra financieri­ng te helpen aantrekken, banen te beschermen en verstoring­en van de activiteit­en te beperken tot een minimum. (Beursduive­l/ Foto:Interbrand)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname