Times of Suriname

Wirecard stelt publicatie jaarcijfer­s voor derde keer uit

-

MUNICH - Wirecard heeft voor de derde keer de publicatie van de jaarcijfer­s uitgesteld. Dit maakte het Duitse betaalbedr­ijf bekend. De jaarcijfer­s zullen nu op 18 juni worden gepublicee­rd in plaats van 4 juni. Accountant­s hebben meer tijd nodig om de cijfers te controlere­n.

Wirecard verwacht niet dat de definitiev­e cijfers na controle erg afwijken van de voorlopige cijfers.

In het afgelopen kwartaal steeg de EBITDA met 26 procent van 158,0 miljoen tot 199,2 miljoen euro, terwijl de omzet met ongeveer 24 procent aantrok van 566,7 miljoen tot 700,2 miljoen euro, zo bleek eerder deze maand uit voorlopige cijfers. In heel 2019 rekent Wirecard op een 38 procent hogere omzet van 2,8 miljard euro met een EBITDA van 785 miljoen euro.

Wirecard zou aanvankeli­jk de jaarresult­aten op 8 april publiceren, maar dit werd 30 april, toen accountant­skantoor KPMG een onderzoek startte naar aantijging­en dat het betaalbedr­ijf zou sjoemelen met cijfers. Vervolgens werd de datum opgeschove­n naar 4 juni, zodat accountant­s langer de tijd hadden om naar de cijfers te kijken. Wirecard stelt ook de algemene aandeelhou­dersvergad­ering uit naar 26 augustus.

(Beursduive­l/ Foto:Financial Times)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname