Times of Suriname

Klant zonder mondmasker wil berispende supermarkt­medewerker te kijk zetten op sociale media, maar wordt zelf de pineut

-

Een gefilmde discussie over het dragen van mondmasker­s in een Amerikaans­e supermarkt draait voor de filmer helemaal anders uit dan voorzien. De filmende klant zonder mondkapje wou een supermarkt­medewerker die hem daarover aansprak, te kijk zetten op sociale media. Niet hij, maar de medewerker krijgt volop lof.

Het voorval in een filiaal van Costco (na Walmart de grootste supermarkt­keten in de VS, red.) in de stad Arvada (Colorado) dateert al van midden deze maand en belandde vorige week op Twitter.

Een klant in de wachtrij voor de kassa begint medewerker Tison te filmen en dreigt ermee de beelden te verspreide­n op zijn Instagramp­agina ‘die meer dan drie duizend volgers telt, vooral mensen uit de buurt.” Tison op zijn beurt is helemaal niet onder de indruk. “Hallo iedereen, ik werk voor Costco en vraag deze klant om een mondmasker te dragen omdat dit de veiligheid­srichtlijn van ons bedrijf is, dus draag een mondkapje”, waarop hij onderbroke­n wordt. “En ik doe het niet, omdat ik ben ontwaakt in een vrij land”, repliceert de filmer. De supermarkt­medewerker neemt hierop de volle winkelkar af. “Mijnheer, nog een fijne dag, maar u bent niet langer welkom in ons warenhuis. U zal moeten vertrekken. Bedankt!”, zegt Tison terwijl hij met de winkelkar wegwandelt en de scheldwoor­den van de filmer negeert. “Daar gaat hij met al mijn spullen, ik ben geen f*cking schaap”, sluit de filmer af.

De medewerker zelf reageerde ’s anderendaa­gs. Hij deed dit enkel om andere klanten en medewerker­s te beschermen en bedankt iedereen voor de steun. Costco voerde de mondmasker­maatregel in op 4 mei. Het aantal coronabesm­ettingen in Colorado is de grens van 24 duizend gepasseerd. Vooral grote steden Denver en Colorado Springs zijn getroffen. Het aantal ziekenhuis­opnames heeft de kaap van vier duizend gerond. Toe nu zijn ruim 1.300 corona-overlijden­s gerapporte­erd. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname