Times of Suriname

BIZA-minister: “BIZA niet de enige schuldige”

-

PARAMARIBO – Minister Mike Noersalim van Binnenland­se Zaken (BIZA) vindt het ongehoord en niet gepast dat alle fouten die gemaakt zijn tijdens de verkiezing­en in de schoenen van zijn ministerie worden geschoven. “De verkiezing­en worden niet alleen door het ministerie georganise­erd dus wij zijn niet de enige schuldige in alles wat er is gebeurd. Het enige wat ik kan zeggen, is BIZA aldus de minister.

Noersalim kan zich niet voorstelle­n dat er vanaf dag 1 gesproken is van fraude. Volgens hem hebben zelfs de internatio­nale waarnemers te kennen gegeven dat er geen sprake was van fraude, maar dat er wel menselijke fouten waren en dat die fouten zijn hersteld. “Er waren partijen die van tevoren al zeiden dat er werd gefraudeer­d en dat er op de dag der stemming gefraudeer­d zou worden. De Caricom zelf zegt dat daar geen sprake van is. Ik vind het erg omdat wij Surinamers ons land zelf te schande zetten. Wij hadden iemand van

na bigi ede, kofu no e misi unu”,

de OAS continu hier, dus waarover praat men? Als men het stemproces begrijpt en de dingen die er plaatsvind­en, zou men niet lukraak dingen in het luchtruim uitkraaien. Dus wat dat betreft, vind ik het wel erg dat ook politieke partijen zich hebben geleend om zulke uitspraken te doen.”

De minister geeft verder aan dat er bij verschille­nde actoren fouten liggen en niet alleen bij BIZA. Volgens de minister is in de kwestie van het aantal onervaren stembureau­personeels­leden, het aantrekken van de mensen via de districtsc­ommissaria­ten gegaan. “Hoort u mijn mensen uitschelde­n dat het de fout van de dc’s is? We zijn volwassen genoeg om de fouten die wij gemaakt hebben op ons te nemen. Als minister ben ik politiek verantwoor­delijk en ik draag al die politieke verantwoor­delijkheid. De directeur is technisch verantwoor­delijk en we zeggen dat wanneer er fouten gemaakt zijn, we gezamenlij­k ernaar moeten kijken en het oplossen. En dat is ook gebeurd!”

JL

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname