Times of Suriname

BEP op bezoek bij VHP Dikan: “Ik weet er niks van”

-

PARAMARIBO - Politieke partijen zijn achter de schermen druk bezig met aftastende gesprekken om te komen tot een nieuw kabinet. De Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP), de grote winnaar van de verkiezing­en, heeft hierin een leidende rol genomen en krijgt die ook toegekend door de meeste politieke partijen. Gisteren zijn twee wagens van coalitiepa­rtij Broedersch­ap en Eenheid in de Politiek (BEP) gesignalee­rd op het terrein van De Olifant. Een daarvan is de privéwagen van ondervoorz­itter Edgar Dikan die tevens minister van Regionale Ontwikkeli­ng is.

Times of Suriname maakte ter plekke contact met Dikan die niet in De Olifant bleek te zijn. Hij bevestigt wel, aan de hand van de gegeven omschrijvi­ng, dat het om zijn auto gaat. “Ik weet er niets van. Wat doet mijn wagen daar?”, reageert de minister geschrokke­n. Naar zijn zeggen heeft hij de auto uitgeleend aan iemand. Wat de persoon en de chauffeur van een pick-up, beplakt in de partijkleu­ren van BEP, bij De Olifant deden, weet hij echter niet.

Aan Times of Suriname zeggen partijtopp­ers van de VHP dat er nog geen besluiten zijn genomen voor wat betreft een samenwerki­ng om tot een regeercoal­itie te komen. Indien het moment daar is, zal voorzitter Chandrikap­ersad Santokhi daarover mededeling­en doen.

Volgens de onofficiël­e uitslagen van het Ministerie van

Binnenland­se Zaken (BIZA) waren er tot en met gistermidd­ag met uitzonderi­ng van Paramaribo en Sipaliwini de processen-verbaal van de stembureau­s in alle andere districten al volledig verwerkt en afgerond. Landelijk zijn er tot nu toe al 243.045 stemmen geteld.

 ??  ?? Gisteren zijn twee wagens van Broedersch­ap en Eenheid in de Politiek (BEP) gesignalee­rd op het terrein van De Olifant. Een van de auto's bleek de privéwagen van ondervoorz­itter Edgar Dikan te zijn.
Gisteren zijn twee wagens van Broedersch­ap en Eenheid in de Politiek (BEP) gesignalee­rd op het terrein van De Olifant. Een van de auto's bleek de privéwagen van ondervoorz­itter Edgar Dikan te zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname