Times of Suriname

Nog meer illegalen opgepakt

-

PARAMARIBO – De afgelopen dagen hebben illegalen getracht het land binnen te komen middels Braziliaan­se en Venezolaan­se vaartuigen. De strategisc­he opstelling van de politie, de Kustwacht en de marine hebben dit kunnen voorkomen. Dit vertelde Jerry Slijngaard van het COVID-19 Management­team woensdag tijdens de reguliere persconfer­entie.

Op het Braziliaan­se vaartuig zaten dertien mensen die na aanhouding een screening hebben ondergaan. Bij deze groep die nu in quarantain­e zit, zijn er geen tekenen aanwezig van besmetting met COVID-19. Op het andere vaartuig dat Suriname binnenkwam, bleek na controle dat de personen niet beschikken over de nodige bescheiden. Die mensen worden het land weer uitgezet. Tot woensdagav­ond hebben de autoriteit­en nog mensen moeten afhalen in Albina om die over te brengen naar Paramaribo.

Ook een vrouw die illegaal in het land was met haar dochter, is in quarantain­e geplaatst. Daarnaast zijn er meer mensen thuis opgehaald en in quarantain­e geplaatst. In totaal 18 personen. “Ik denk dat het goed is om al deze zaken aan u door te geven, omdat we deze dagen in een verkiezing­sroes zijn geweest. Wij hebben van deze kant uit geprobeerd het oog niet te verliezen op hetgeen we al de hele tijd propageren en dat is in elk geval de COVID19-regels in acht houden. We hebben toch nog de nuchterhei­d proberen op te brengen en te blijven corrigeren waar nodig, zodat wij niet twee weken na de verkiezing­en berichten krijgen die we niet graag willen horen”, zei Slijngaard. Verder gaf Humphrey Naarden, hoofd van de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname, aan dat grote groepen op 25 mei het land via de Franse kant binnen probeerden te komen. De politie heeft in samenwerki­ng met de andere diensten dit kunnen voorkomen. JL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname