Times of Suriname

Ruim 500 repatriant­en nog buiten de grenzen van Suriname

-

PARAMARIBO – Er zitten nog ruim 500 Surinamers buiten de grenzen van Suriname die wachten om gerepatrie­erd te worden. Danielle Veira van het COVID-19 Management­team zegt dat personen die gestrand zijn in het buitenland tot en met 30 mei de kans hebben om zich te registrere­n voor repatriati­e. “Na 30 mei zullen de mensen moeten wachten totdat de reguliere vluchten weer aanvangen, want we kunnen niet oneindig bezig blijven met repatriati­e”, zegt Veira.

Zij zegt verder dat er nu voorbereid­ingen worden getroffen voor de overige repatriati­evluchten die nog moeten worden uitgevoerd en dat binnenkort de repatriant­en meer informatie zullen ontvangen over deze vluchten. “Voorlopig zullen de grenzen van Suriname gesloten blijven, omdat in vooral onze buurlanden het aantal COVID-19-gevallen nog steeds aan het toenemen is en wij zoveel mogelijk er alles aan moeten blijven doen om de ziekte te weren”, zegt Veira.

De ruim 500 personen die nog buiten de grenzen van Suriname zitten, zijn gestrand in: Mexico, Panama, Aruba, Bonaire, St Maarten, Saba, Curaçao, Barbados, Jamaica, Trinidad & Tobago, Cayman Islands, Grenada, Belize, St Lucia, Cuba, Haïti, Dominicaan­s Republiek,

Brazilië, Argentinië, Peru Columbia, Ecuador, Chili, Venezuela, België, Moldova, Italië, Turkije, Engeland, Frankrijk, Rusland, Thailand, China, Indonesië, Taiwan, Filipijnen, Fiji, India, Nepal, Singapore, Jordanië, Zambia, Libanon, USA en Nederland. “Er vliegen geen Surinaamse vliegmaats­chappijen naar de meeste van deze gebieden waardoor het een grotere uitdaging voor ons is om deze mensen terug te halen. We weten dat de mensen geen geld meer hebben, de meeste landen hun grenzen nog gesloten zijn en velen niet in staat zijn om voor een ticket te betalen om terug te komen. Daarom dat het meer tijd in beslag neemt, maar degenen die zich tot uiterlijk 30 mei registrere­n, zullen wij wel terughalen”, belooft Veira.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname