Times of Suriname

Internatio­nale waarnemers langer in Suriname

-

PARAMARIBO – De internatio­nale waarnemers blijven langer in Suriname. De waarnemers van de Caricom en de Organisati­e van Amerikaans­e Staten (OAS) blijven tot en met vrijdag in ons land. Aanvankeli­jk zouden de veertien waarnemers gisteren vertrekken.

Dora James, hoofd van de Caricom-waarnemers­delegatie, zegt aan de krant dat de Surinaamse regering het verzoek heeft gedaan aan de beide missies om het verkiezing­sproces in Suriname langer te observeren. Dit verzoek is ook gedaan aan het Onafhankel­ijk Kiesbureau (OKB) dat op zijn beurt geen moeite ermee heeft. James zegt dat zij woensdag samen met haar overige drie Caricomtea­mgenoten in de Anthony

Nestysport­hal aanwezig was om het verwerking­sproces van de processen-verbaal van alle stembureau­s van kiesdistri­ct te observeren. Zij blijft erbij dat de stembusgan­g in Suriname goed is verlopen en dat er voldoende controleme­chanismen zijn ingebouwd om frauduleuz­e handelinge­n tegen te gaan. De Caricom-waarnemers zijn sinds 18 mei in Suriname, terwijl de OAS-missie op 21 mei arriveerde. De OAS-missie bestaat uit tien man.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname