Times of Suriname

First lady wint rechtszaak

-

PARAMARIBO – De rechtbank in Amsterdam heeft first lady Ingrid BouterseWa­ldring in het gelijk gesteld in de rechtszaak die de presidents­vrouwe tegen Bernadine ‘Dini’ Blokland aanhangig maakte. Blokland deed in april in een video op sociale media aantijging­en aan het adres van de first lady. Zo beweerde zij dat de presidents­vrouwe de hand zou hebben gehad in een roofoverva­l op de directeur van het in Suriname gevestigde diamanteno­pkoopbedri­jf Glomac NV.

Daarbij zou een zwarte diamant van 320 karaat ter waarde van USD 80 miljoen zijn weggenomen. Blokland beweerde verder dat de edelsteen in Dubai voor USD 43 miljoen zou zijn verkocht en dat de first lady tegen een investerin­g van USD 45 duizend de leiding bij Glomac NV wilde hebben. Zowel de presidents­vrouwe als Glomac-directeur Claudia Griffith sprak deze beweringen tegen.

Op 22 april liet de first lady weten reeds een advocaat in Nederland in de arm te hebben genomen. De zaak diende eerst op 15 mei en op 27 mei volgde de uitspraak. De rechtbank oordeelde dat de door Blokland gedane beweringen onvoldoend­e feitelijke basis hebben. Blokland moet de video over de ‘Grootste Diamantenr­oof in de geschieden­is van Suriname’ verwijdere­n en het vonnis van de Rechtbank Amsterdam publiceren op haar Facebookpa­gina. Daarnaast moet zij ook een rectificat­ie plaatsen op de website Starnieuws. Zij is ook veroordeel­d om de proceskost­en te betalen. Het vonnis moet uitgevoerd worden, zelfs indien Blokland in hoger beroep gaat, meldt het Bureau van de First Lady in een persberich­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname