Times of Suriname

Inspectie tegen ouders en medewerker­s: meld misstanden op Haga Lyceum

-

AMSTERDAM/DEN HAAG - De Inspectie van het Onderwijs roept medewerker­s en ouders van leerlingen van het Amsterdams­e Cornelius Haga Lyceum op om misstanden te melden. “We willen daarmee een beeld krijgen van wat er zich op de school afspeelt”, zei een woordvoerd­er van de inspectie. Hij benadrukt dat alle meldingen vertrouwel­ijk worden behandeld en worden opgenomen in het lopende onderzoek naar de gang van zaken op de islamitisc­he middelbare school in Nieuw-West.

Op het Haga Lyceum is van alles aan de hand. Zo kwam onlangs naar buiten dat de werkkamer van de inspectie op de omstreden school, waar inspecteur­s gevoelige gesprekken voerden met elkaar, met leerlingen en met personeel, meermaals zou zijn afgetapt. Die kwestie ligt bij het Openbaar Ministerie, aldus de woordvoerd­er van de inspectie.

Ook zou er sprake zijn van een bestuurscr­isis. De voorzitter van het schoolbest­uur zou directeur-bestuurder Soner Atasoy hebben geschorst. Die zegt echter dat de schorsing niet rechtsgeld­ig is en dat de voorzitter, Mohammed Laamimach, zelf is geschorst.

De islamitisc­he middelbare school raakte vorig jaar maart in opspraak, nadat inlichting­endienst AIVD had gewaarschu­wd dat de schoolleid­ing banden zou hebben met extremisti­sche figuren.

Na een aanvullend vernietige­nd rapport van de inspectie droeg onderwijsm­inister Arie Slob het bestuur op te vertrekken. De school stapte naar de rechter om deze zogenoemde aanwijzing aan te vechten en die stelde begin dit jaar dat de minister dit niet had mogen doen. Daarop kondigde Slob hoger beroep aan, dat nog niet heeft plaatsgevo­nden.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname