Times of Suriname

Kimmich schrijft geschieden­is

-

VOETBAL - Met een prachtig doelpunt besliste Joshua Kimmich dinsdagavo­nd de topper tussen Borussia Dortmund en Bayern München. De als verdedigen­de middenveld­er opererende matchwinne­r verschalkt­e Roman Bürki met een knappe lob van buiten het strafschop­gebied en maakte daarmee het enige doelpunt van de wedstrijd. Dat was echter niet zijn enige indrukwekk­ende wapenfeit, zo meldt Opta na de wedstrijd.

Uit de wedstrijdc­ijfers blijkt dat Kimmich in het Signal Iduna Park 13,73 kilometer heeft afgelegd. Het is een recordafst­and voor een speler van Bayern sinds het statistiek­enbureau de cijfers bijhoudt, vanaf het seizoen 2013-14. Kimmich was ook de speler met de meeste balcontact­en namens Bayern (104); alleen Achraf Hakimi van Borussia Dortmund toucheerde het leer vaker (118 keer). Kimmich stuurde de meeste passes van iedereen op het veld, 81 stuks, en van die passes kwamen er 72 aan op de plaats van bestemming. Bovendien was er niemand die zijn totaal van zes voorzetten evenaarde.

Via de officiële kanalen van Bayern reageert Kimmich kort op het doelpunt dat hij maakte. Borussia Dortmund probeerde Bayern enkele minuten voor de pauze de weg naar het zestienmet­ergebied te versperren, maar werd verrast door de keuze van Kimmich om buiten de zestien voor een lob te kiezen. Hij kreeg de bal voor de voeten nadat Borussia Dortmund die niet weg kon schieten, en plaatste de bal over Roman Bürki. De keeper van Borussia Dortmund stond niet goed geposition­eerd en kreeg uiteindeli­jk slechts zijn vingertopp­en tegen het leer.

“Voor de wedstrijd kregen we te horen dat Bürki vaak voor zijn lijn staat”, legt Kimmich uit. “Dit was het beste doelpunt uit mijn carrière. Het was enorm belangrijk.” Ploeggenoo­t Manuel Neuer is eveneens dolblij. “Dit was een heel belangrijk­e overwinnin­g voor ons.” Bayern slaat dankzij de overwinnin­g een gat van zeven punten met naaste belager BVB, terwijl de voorsprong bij een nederlaag geslonken zou zijn tot één punt. Woensdag kan RB Leipzig op gelijke hoogte komen met Borussia Dortmund, door thuis te winnen van Hertha BSC. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname